Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

3 trendy fiskeretter

Har du ikke prøvd poke, sushi og fish tacos? Da må du hive deg på trenden. 

Poke bowl
Foto: Synøve Dreyer

Fisk er ikke bare kokt torsk og poteter. Det er også pasta med laks, kongekrabbe i bulgursalat, thaifiskekaker, ovnsbakt sei i sitronsaus og ceviche av kveite og ørret.

Helseffektene ved å spise fisk kjenner de fleste, men visste du at det også er kult? En undersøkelse fra Norske spisefakta i 2017 viser nemlig at halvparten av oss mener sjømat er det mest trendy vi kan spise.

Her er tre trendy retter du bør prøve:  

1. Ideen til poke bowl er like god som den er enkel: friske grønnsaker i en bolle sammen med ris og sjømat. Bland i sririchasaus og majones, og vipps har du en nydelig rett med masse grove karbohydrater.  

2. Har du først begynt å like sushi, er det ingen vei tilbake. Du vil bare ha mer og mer. Heldigvis er det nå så trendy at du får tak i ferdig sushi overalt. Men det er også enkelt å lage hjemme. Perfekt for en venninnekveld!

3. I USA er fish tacos like vanlig som taco med kjøtt. Nå har den kommet hit også, og på "taco-rekka" i butikken finner du krydderblandingen. Men hjemmelaget er selvsagt bedre, og har du ikke prøvd å lage fish tacos før - ja, da må du lage denne varianten med reker nå.