Makrell i en fei

Makrell i en fei

Makrell på grillen er et utmerket alternativ til grillpølsene. Å spise den hel er ekstra gøy, og smakene er enkle å variere.

Små makrell, eller pir som de gjerne kalles, kan grilles hele og krever dermed ikke altfor mye forberedelser. Buken kan du fylle med de smakene du måtte ønske, og så er det bare å grille i vei.

Slik griller du makrell

Makrellen må stekes på begge sider. La den ligge litt lenger enn du tror før du snur den, så skinnet får bli ordentlig stekt først. Hvis ikke revner skinnet lett, og du får mye makrell i grillkullet, og lite makrell på tallerkenen.

Skjær et par lette snitt på hver side av fisken før du griller den, så får du en vakker stekeskorpe som ser virkelig lekker ut ved siden av en lett salat eller på toppen av en skive ferskt landbrød.

I denne oppskriften er makrellen fylt med sitronskall og tomat, noe som tilfører fisken en frisk og god smak.

Grillet, små makrell

Til fire personer trenger du:

8 stk. makrell, hele
havsalt
sitron
2 ss olivenolje
4 skiver landbrød
2 fedd hvitløk
2 stk. tomat

Framgangsmåte:

  • Rens makrellen og gni inn salt både i buken og utvendig på fisken.

  • Riv skall av sitronen og press saften.

  • Legg sitronskall i buken og drypp sitronsaft over. La makrellen trekke i 10–15 minutter.

  • Drypp olivenolje på brødskivene og grill dem gylne.

  • Skjær snitt i skinnet på begge sider av makrellen.

  • Del hvitløksfedd i to og gni på skinnet til makrellen.

  • Skjær tomat i små biter og legg bitene i buken av makrellen.

  • Grill makrellen i 2–3 minutter på hver side.

Legg nygrillet makrell på brødskivene og dryss strimlet bladpersille over.