Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Slik behandler du fryste, pillede reker

Selv om nordmenn er kanskje mest kjent med ferske reker med skall, er det mange varianter å få kjøpt i butikken. Fryste, ferdig pillede reker som i disse dager lanseres på markedet, er perfekt til raske, velsmakende og sunne middagsretter. Slik behandler du dem for best mulig resultat. 

Slik behandler du fryste, pillede reker
Foto: Karl-Fredrik von Hausswolff/Bsmart

Slik tiner du fryste reker:

Fryste reker får du nå kjøpt i flere butikker. Det er et godt alternativ når du har lyst å lage sunn og god mat men har liten tid til middagslaging? Å tine fryste reker går overraskende fort, og du har mange valgmuligheter:

Veldig travelt: Legg de fryste rekene i en sil og hold de under kaldt, rennende vann i to minutter.

Litt bedre tid:  Legg de fryste rekene på en tallerken i 30 – 60 minutter i romtempratur.

God tid: Legg posen eller pakken med fryste reker i kjøleskap over natten, ca. 8-10 timer.

Reker passer til alt

På grunn av sin rene og gode smak passer reker både til sterke og milde retter, i grunn et perfekt utgangspunkt for å lage en velsmakende middag som hele familien liker. Reker er også et barnevennlig alternativ, nettopp på grunn av sin milde karakteristikk. Har du lyst på en litt mer spicy variant, er det bare å tilsette chili, hvitløk eller ingefær etter smak og behag. Hva med reker til fredagstacoen, eller en pasta carbonara med reker på en hverdag? Med fryste reker uten skall, går samtidig matlagingen unna i en fei. 

 Slik varmebehandler du reker

Fryste reker uten skall er allerede ferdig kokt. Det betyr at de må varmebehandles med omhu, kun til de blir gjennomvarme og ikke mer enn det. Følger du disse rådene vil du lykkes :

  • I gryter og supper: Legg rekene i gryten eller suppen og gi den et rask oppkok i maks et til to minutter før servering.
  • I stekepannen: Varm opp stekepannen til middels varme. Stek rekene raskt i pannen med litt olje og passende krydder i ca ett minutt.

PS. Om rekene begynner å krympe, er de stekt for lenge. Så vet du det til neste gang:-)