Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Barnas beste tilbehør til fisk

Hva du serverer til fisken er like viktig som selve retten. Her er tilbehør barn ofte liker.

Barnas beste tilbehør til fisk
Foto: Thinkstock/Studio Dreyer-Hensley

Kunne du tenke deg å sette fisk på menyen litt oftere, lage spennende retter med fisk og skalldyr som hele familien liker, også de små? Fisk har like mange smaksvariasjoner og muligheter som kjøtt, og det du serverer som tilbehør kan ofte være vel så fristende som selve fiskeretten.

Du kan til og med oppleve at å servere noe kjent som barn liker som tilbehør til fisken, kan få dem til å prøve ut nye fiskeretter også.

Les også: Fristende retter til barna

Rått og godt 

Har du barn som er veldig glad i gulrøtter til middag kan det være greit å variere litt hvordan du serverer dem. Skjær gjerne gulrøtter i staver eller skiver på skrå og stek dem i litt olje i steikepanna. Helt til slutt legger du i en teskje honning og vender godt, gjerne sammen med litt hakket rosmarin.

Mange små er veldig ivrige med å hjelpe til på kjøkkenet, og de kan være med på både kutting, rasping og skrelling. Barn liker å være med og lage maten de selv skal spise!

Les også: Enkle grep for at barna spiser mer fisk

Egg og bacon som tilbehør 

All hvit fisk er kjempegodt med sprøstekt bacon til, og du kan gjerne legge til noen hardkokte, hakkede egg også. Server gjerne i hver sin skål. En med sprøstekt bacon i biter, og en med hakket egg.

Denne fiskeformen er et fint alternativ til fiskegrateng. I England er slike «fish pies» med potetlokk vanlig hverdagskost.

Å bygge egen burger er gøy! 

Serverer du en fiskeburger til middag, er det stas å få den servert med alt hver for seg på bordet slik at du kan bygge din egen. Godt tilbehør til fiskeburger er coleslaw, remulade, rømme, grønn salat, sukkererter, rødbeter, avokado, majones, råkostsalat og agurk (både syltet og naturell). Sosialt og hyggelig for hele familien!

To gode oppskrifter på burgere: Lakseburger i pitabrød eller grove lakseburgere. 

Fish’n chips – en favoritt hos barn

Også har vi alle barns (og voksnes) favoritt: Fish and chips ! Den serverer vi gjerne på engelsk vis med «mushy peas». Mushy peas er knuste, grønne selskapserter som du moser med litt smør, salt og pepper. En fin variasjon er grønn puré av brokkoli, erter, purre og spinat. Da koker du grønnsakene møre, og kjører dem litt grovt med stavmikser. Smak til med smør og salt og pepper. Kjempegodt både til fish’n chips og som tilbehør til stekt laks og torsk eller annen hvit fisk. Gjerne som erstatning for poteter også.

Fish and chips
Fish´n chips er manges favoritt. Prøv, og se hva barna sier! Foto: Fabian Bjørnstjerna

Les også: Barnas laks på kun 20 minutter 

Guacamole er en vinner 

Har du barn som er glad i guacamole til tacoen? Da liker de helt sikkert også hjemmelaget guacamole til fisk. Den milde, fine smaken er lett å like og passer godt til stekt, hvit fisk. Dessuten er avokado rik på sunt, enumettet fett som kroppen trenger, og inneholder store mengder C-vitaminer og fiber. Det gjør den god og mettende også.

Hva med potet til fisk?

Potet er en klassiker på tilbehørsfronten, men det er ingenting i veien for å droppe poteten til fiskemiddagen.

Grønn puré og stuinger kan godt serveres i stedet for poteter. Gulrotstuing med kokte gulrøtter i hvit saus er en mild og god favoritt som passer godt både til fiskegratengen og all stekt, hvit fisk. En variant kan godt lages med kålrot, gulrot og purre også.

Fullkornsris og pasta passer også til alle typer fisk, og en couscoussalat er kjempegodt sammen med laks. Krydre gjerne med friske, hakkede urter og server varm eller romtemperert.

Håper du har fått inspirasjon til å lage godt og enkelt tilbehør til barna!