Det beste tilbehøret til sild

Det beste tilbehøret til sild

Silda trives best med godt selskap. Her er noen forslag til hva du kan servere som tilbehør til sild.

Det klassiske tilbehøret til sild er poteter, løk, rødbeter og godt brød. Mange bruker for eksempel rugbrød eller flatbrød.

Hvis du trenger inspirasjon til å finne nytt og spennende følge til silderettene dine, er det lettere nå enn før. Kanskje særlig fordi det nordiske kjøkkenet er i en rivende utvikling. Valgmulighetene er større enn noensinne, og butikkene bugner av mye god frukt og friske grønnsaker.

Sild i brød eller wrap

Hva med å erstatte pølse i brød med sild i brød? Bruker du matjessild, som har en mild smak som de fleste faller for, vil du se at gjestene storkoser seg med maten.

Kålsalat er perfekt som tilbehør til sild i brød. Her er en kjempegod oppskrift på kålsalat som passer til sild.

Wraps er enkelt å lage. I denne oppskriften kan du lage karrisalaten ferdig i forkant og ha den i tortillawraps rett før servering for best resultat.

Salsa til sild

Grønn salsa er et friskt alternativ som matcher silden godt. Denne oppskriften inneholder dijonsennep og kapers, noe som gir sausen en fin spiss.

Tomatsalsa er også veldig godt til sild. Kjøp peppersild på glass og gjør det om til en fantastisk silderett med hjemmelaget salsa. Anrett den på fat og server sammen med rømme og salsa.

Salat til sild

Det er vanskelig å bomme med en god potetsalat. Om sommeren smaker det ekstra godt med nypoteter i salaten. Kok dem i havsalt, grill dem litt, og vend dem i en dressing med olivenolje, gressløk eller vårløk, salt, pepper, sitron. Her kan du ha i de frisk urtene du liker best og lage din egen personlige vri.

Sett fart på smaksløkene med tomatsalat med lime, chili og koriander. Oppskriften er en spennende vri på en klassisk salat, og den passer til alle typer sjømat - ikke minst grillet fisk.

Prøv også denne friske eplesalaten med mynte, et supert tilbehør til grillet sild.