Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

5 raske oppskrifter med kun 5 ingredienser

Redd middagen med disse raske oppskriftene med ingredienser du kanskje allerede har fra før.

5 raske oppskrifter med kun 5 ingredienser
Foto: Esten Borgos / Sentralen

Noen ganger vil man bare ha middagen gjort unna i en fei. Du har kommet seint hjem fra jobb, og barna er overmodne etter å få middagen servert på bordet. Da er det godt å vite at du knapt kan lage noe som går raskere enn fisk. Har du basisvarer som poteter, pasta eller ris og et par andre ingredienser, har du allerede et fullverdig måltid.

Her er 5 oppskrifter med bare 5 ingredienser, som tar 20 minutter å tilberede. Disse kan du lage neste gang du er i den berømte tidsklemma.

1. Pasta og laks

Pasta og laks er to gode venner, og sammen med ostesaus blir retten ekstra smakfull. Om du ønsker kan du servere den med grønnsaker eller brød ved siden av. I denne oppskriften har vi lagt til kokte erter.

2. Laks i en fei med pastasaus og ris

For deg som har det travelt i hverdagen er laks i en fei den perfekte hverdagsrett. Et glass pastasaus, noen grønnsaker og ris er alt du trenger til laksen.

3. Ovnsbakt torsk med skinke

Dette er oppskriften på litt eksotisk luksus i hverdagen. Torsken er ferdig på langt under halvtimen og smaker deilig. Tomatene kan du bytte ut eller supplere med andre grønnsaker.

4. Stekt laks med pæresalat

Denne enkle hverdagsretten med stekt laks og pæresalat passer til hele familien og er rask å lage. Derfor er den perfekt i en travel hverdag.

5. Pasta med sei og tomatsaus

Sei er en fantastisk fisk som passer til mye. I denne oppskriften har vi laget den litt italiensk. Enkel, rask og god hverdagsmat.

Foto: Astrid Hals

Tips! Mangler du noen ingredienser går det som oftest veldig fint å benytte noe som ligner. For eksempel så kan du bruke spaghetti hvis du ikke har nudler. Har du ikke erter kan du bruke brokkoli.