Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Grillet laksekebab med hummus

De fleste av oss må droppe sommerens ferieplaner til utlandet i år. Men en smak av norsk sjømat slik den tilberedes ute i den store verden kan gi deg feriefølelsen hjemme på ditt eget kjøkken. Grillet laksekebab fra Sør-Afrika er enkelt å lage og trenger bare få minutter på grillen.

Oppskrift grillet laksekebab med hummus

Kebab er typisk sørafrikansk mat der også laksen har fått sin plass. Laks i stedet for kjøtt i kebaben smaker kjempegodt.

Grillet laksekebab med hummus er en svært anvendelig rett som kan brukes sammen med salat, i en wrap, som en forrett eller som et fullgodt hovedmåltid.

Visste du at:

  • Sør-Afrika er Norges største laksemarked i Afrika, foran Egypt og Marokko. Johannesburg er ett av de største knutepunktene i Sør-Afrika, med flyforbindelser til hele Afrika og resten av verden.
  • I 2020 eksporterte Norge 3 198 tonn laks til Sør-Afrika, til en verdi av 195,5 millioner kroner. Sør-Afrika var det 37. største markedet for norsk laks i verdi, og det 35. største i volum.
  • Sør-Afrika er et marked med høy kjøpekraft og er et populært land for turister. En voksende middelklasse fører til økt forbruk og et behov for nye tjenester og produkter slik som for eksempel laks. 
  • Hoteller og restauranter er viktig for den norske laksen i Sør-Afrika, da en god del konsumeres der.
  • Laks inneholder viktige næringsstoffer som omega-3-fettsyrer, proteiner, vitamin D, selen, vitamin B12, vitamin A, jod og antioksidanter.
  • Av totalt 3 198 tonn eksportert norsk laks til Sør-Afrika i 2020 var 2 008 tonn fersk, mens frystdelen utgjorde 1 190 tonn.