Lag sommermaten sammen

Lag sommermaten sammen

Hva med en koselig sildekveld?

Det er hyggelig å lage mat sammen, særlig om sommeren. Da kan man rigge til et bord ute i hagen og invitere gjestene tidlig, slik at hele kvelden blir en matopplevelse.

De aller fleste synes det er morsomt å håndtere råvarene til et godt måltid. Mange er også ivrige etter å lære noe nytt. Kanskje står det til og med noen flasker med passende drikke på arbeidsbordet?

Les og se flere oppskrifter: Sommerfest med sild

Sildesalat

Sild i flere varianter egner seg kjempegodt til en fest der målet ikke bare er å spise godt, men også å kose seg med matlagingen sammen.

Velg ut noen enkle oppskrifter, og sett gjestene i arbeid! En ordentlig sildesalat med rømme, rødbeter, eple og potet er mer eller mindre obligatorisk. Sett ingrediensene frem i pene boller, og legg frem skjærefjøler og kniver. Har du invitert gjester som ikke kjenner hverandre, er det å lage salaten sammen en fin måte å bli kjent på.

Prøv sild i lompe

En annen variant som egner seg på sommerbordet, er lompe med matjessild. Her er det nok fare for at mye går i munnen under produksjonen, men det er litt av moroa! Matjessilden har nemlig en mild smak som gjør at mange ikke kan få nok av den.

Prøv også matjestartar med eple. Dette er en frisk og god salat som passer godt i sommerkvelden.

Lykke til med sommerfesten!