Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Høst med smakfull sjømat

Når grillsesongen ebber ut og kveldene blir mørkere, samles vi igjen rundt kjøkkenbordet hjemme og hos venner. På bordet står selvfølgelig deilig sjømat.

Høst med smakfull sjømat
Foto: Istock Photo / Synøve Dreyer

Sent på sommeren og når det etter hvert blir høst kan du bruke sesongens råvarer til å gi dine beste sjømatoppskrifter en ny vri, og du kan nyte noen av havets delikatesser som er på sin aller beste på denne årstiden.

  • Sjømat passer godt sammen med det du henter inn fra hage, skog og mark. Her viser vi deg hvor enkelt, smakfullt og fargerikt du kan kombinere fisk og høstens sopp og bær.

  • Skalldyr har brukt våren på å gyte, sommeren på å fete seg opp – og er klare for å havne på norske fat når høsten kommer. Derfor er krabbe og blåskjell på sitt beste om høsten og vinteren.

  • Det kan vi ikke alltid si om høstværet, så det passer godt med en deilig suppe på en hustrig høstdag.

Og som om ikke de deilige smakene er god nok grunn til å servere sjømat når det går mot mørkere dager, kroppen din setter også pris på det: I takt med at høstmørket fester grepet og sollyset minker, gir fet fisk deg rikelig med D-vitamin, som er viktig for kroppens beinbygning.