Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Sett sjømat på julebordet – seks småretter du kan nyte

Her er de beste forrettene med sjømat som du kan servere i julen.

Sjømat til forrett i julen
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Det er ingen tvil om at julen i år blir av det spesielle slaget. Noen tradisjoner får vi holdt ved like, mens andre lar seg ikke gjennomføre slik vi pleier. Benytt anledningen til å teste ut noen nye småretter med kortreist sjømat. Disse seks rettene kan alle benyttes som enkle småretter mellom julebakst og gavepakking, som forretter til julens familiemiddager, som tapasretter i romjulen eller på nyttårsbordet når 2020 endelig takker for seg.

Kamskjell

Kamskjell er en populær og luksuspreget forrett, som er enklere å tilberede enn det mange tror. Både ferske og fryste kamskjell kan benyttes. Det viktigste er å ikke oversteke kamskjellmuskelen. Kamskjell skal kun stekes et par minutter på hver side på middels varme. Prøve en av disse enkle og fantastiske oppskriftene med kamskjell.

Kamskjell med blomkålkrem og brunet smør

Kamskjell med grønnkål og pæresalat

Kamskjell med grønn ertesuppe og asparges

Føler du deg ekstra modig? Gå for rått og godt

Sashimi kan bokstavelig talt kalles rå nytelse. Det gjelder i høyeste grad for denne oppskriften, hvor du serverer rå kveite med en saus av honning og soya. Husk at kveitefilet som skal spises rå må fryses ned minimum 24 timer før bruk. Det er enkelt å skjære kveitefileten i tynne skiver når den er frossen.

Kveitesashimi

Tataki er et japansk ord for fisk som blir stekt eller kokt raskt på sterk varme, slik at innsiden fremdeles er rå. Sammen med en syrlig og sterk saus blir dette en nydelig opplevelse.

Laks tataki

Når vi først er inne på rå fisk, så kommer vi heller ikke unna sashimi. Tynne, rå skiver av laks er perfekt som forrett.

Laks sashimi med ingefærponzu

God forrett og god jul!

Se flere: Oppskrifter på julens beste forretter med sjømat

Her finner du julens middager med sjømat