Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Bacalao er smaken av ekte påske

Pakk med klippfisk i handleposen denne påsken. Tørr klippfisk veier veldig lite og trenger ikke kjøles. Bacalao er rett og slett perfekt påskemiddag!

Bacalao er smaken av ekte påske
Foto: Tord F. Paulsen /

Påsken er en magisk tid der mange bruker mye tid på hytta sammen med familie og venner.

Fine solfylte påskedager minner oss på om at en lysere årstid er på vei og i hytteveggen myser vi gjennom solbriller som ikke har vært i bruk siden i fjor.

Bacalao som «alle» liker 

Bacalao-gryte med norsk klippfisk er supert å lage til deg som har mange på hyttebesøk. Det kan være greit å starte med den tradisjonelle tomatbaserte bacalao-oppskriften. Den er også fin for barn.

Se oppskrift: Tradisjonell tomatbasert bacalao

Tips! Hakk litt fersk jalapeño eller chili, så kan de som liker sterke saker få kose seg.

 
Klippfisk veier mindre enn fersk fisk 

I og med at du er på hyttetur er det jo supert at klippfisk ikke veier så mye, samtidig som den ikke trenger å lagres kaldt. Klippfisk er nemlig mye lettere enn fersk fisk. For eksempel vil en torsk på 10 kilo være ca. 3 kilo klippfisk. Denne trenger du å vanne ut før du tilbereder den.

Hvis du har kjøleskap på hytta og bilvei helt fram, er det kjekt at du også får kjøpt ferdig utvannet og serveringsklar klippfisk.

Les også: Dette bør du vite om klippfisk

Prøv deg på bacalaotermos! 

I tillegg er det jo ganske stas å kunne ha med seg bacalao i termosen når du skal på skitur. Mange kjenner til begrepet pølsetermos, men altfor få har prøvd seg på en ekte bacalaotermos!

Ikke det at man trenger å ha termosen med seg i utgangspunktet. Varm opp gårsdagens bacalao, og du har en utmerket rett å servere ved siden av kryssordet i hytteveggen når dere kommer hjem fra skitur.

 
God påske!