Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Laks er lett på grillen

Grill er ikke bare deilig mat, det er også en stemning og et selskap. Derfor griller vi ofte, og med laks er det lekende lett å lykkes og variere.

Laks er lett på grillen
Foto: Ingvar Eriksson

Lett å lage

Du skal verken sove bort sommernatta eller kokkelere bort sommerdagen. Det er ikke uten grunn er laksen den fisken vi oftest griller om sommeren:

  • Det krever lite forarbeid. Salt, pepper og sitron holder lenge, alle andre smaker er bonus.
  • Det går på 1-2-3: Du pensler laksen, legger den på smurt folie eller med skinnsiden ned og tar den av 6-10 minutter senere. 

  • Den er fast i fisken og enkel å håndtere både før og etter den har vært på grillen. Derfor er det lett å få et godt resultat, du lykkes også hvis du vil servere laksen som grillet lakseburger eller laksespyd.
  • Ikke minst: Siden den er proppfull av sunt fiskefett, antioksidanter og vitaminer kan du kose deg med god samvittighet hele sommeren.

Les også: Gode tips når du skal grille fisk

Spennende smaker 

I seg selv har laksen den friske smaken og faste konsistensen som gjør den så populær på grillen. I tillegg er den utgangspunktet for spennende smaker som gjør det enkelt å variere. Dermed blir den lett en favoritt for hele familien:

  • Laksen er en like god venn av den søte ananasen som den spisse fennikelen. Prøv grillet laks med ananassalsa eller grillet laks med fennikel, så skjønner du hvorfor.

  • Laksen passer godt sammen med de yngstes favorittsmaker. Prøv tacosaus eller pastasaus når du lager Havets skattkiste.

  • Laksen kan være både rotnorsk, som i laks i folie med poteter og epler, og globetrotter, som i teriyakimarinert laks.

Se flere oppskrifter: Sommerfest med laks på grillen