Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Fiskehandlerens tips til spennende sjømatpakke

- Å bruke sjømat i matpakken er både enkelt, godt og ikke minst sunt, sier butikksjef Yvonn Steffensen hos fiskebutikken Dragøy i Tromsø.

Fiskehandlerens tips til spennende sjømatpakke
Foto: Marius Fiskum

Yvonn er opptatt av at det ikke trenger å være noe hokus pokus å bruke sjømat i matpakken. Hennes beste tips er derfor å lage matpakke av restene fra gårsdagens fiskemiddag.
-Fiskekaker for eksempel egner seg godt på brødskiva. De er like gode kalde som varme. Også fiskepudding gjør seg som pålegg, sier hun. Røykt laks er også en frisk ingrediens i en god sjømatpakke. Eller du kan ta med en god rekesalat.

Se oppskrift: Rekesmørbrød

Bør oppbevares kaldt
Skal du ha med sjømat i matpakken er det absolutt en fordel om du kan oppbevare den kaldt. Skal du bruke middagsrester er det lurt å sette dem i kjøleskapet rett etter middagen.

-Matbokser får man jo kjøpt i mange ulike varianter for tida. Noen har til og med kjøleelement, som fungerer utmerket hvis du ikke har kjøleskap tilgjengelig på jobb eller skole, sier Yvonn.
Hun anbefaler også å skaffe en matboks med flere oppbevaringsrom, særlig hvis du ønsker å piffe opp matpakken med ulike retter.

Sjømatpakke med mexikansk vri
Fredagstaco er blitt en slager i de norske hjem. Yvonn syns godt at vi kan bruke tacokrydder og tortillawraps også i sjømatpakken. 

Se oppskrift: Laksetaco

-Laks med tacokrydder surret i tortillawraps er kjempegodt. Eller hva med fiskeboller i wraps med salat og litt tomatsalsa? Prøv det! Yvonn anbefaler å holde matpakken enkel, men likevel fargerik. Da blir den mer innbydende.

-Lager du matpakke til barna er det lurt å ta dem med i planleggingen, avslutter hun.

 
Les mer: Slik involverer du barna i matlagingen