Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Travel mammas tips til sjømatpakker

Når firebarnsmor Pia Skjelstad først slår til med flotte matpakker til barna sine, satser hun gjerne på sjømat. Laksewrap er favoritten

Travel mammas tips til sjømatpakker
Foto: Ann Sissel Holthe

Hjemme hos familien Skjelstad Østensen på Kongsberg smøres det mange matpakker hver morgen. To voksne og tre barn skal ha matpakker med når de drar hjemmefra. Yngstejenta går i barnehagen, og får alle måltider der. Storebrødrene på 12, 14 og 16 år smører skolematen sin selv.

- Henny på snart 6 år gleder seg veldig til skolestart. Noe av det hun gleder seg mest til er å smøre sin egen matpakke. Hun har lært av storebrødrene, forteller Pia.

Se oppskrifter: Sjømat i matpakken

Lettvint og fristende
Med tre aktive gutter i rask vekst er Pia opptatt av at de skal ha med seg sunne og gode matpakker på skolen. 

 - Samtidig skal det være enkelt. Hos oss går det som regel i brødskiver med pålegg, sier hun.

Men ingen regel uten unntak. Også Pia syns det er stas å diske opp med litt mer spennende matpakker innimellom. Men spennende trenger ikke å bety fancy.

 - Nei, akkurat det fancy bryr jeg meg ikke noe om. Jeg lager heller mat som er både lettvint og fristende, godt og sunt. Laksewrap for eksempel er en sikker vinner. Laksebiter med diverse grønnsaker er enkelt å pakke inn i en tortilla.

Sjømatpakker av middagsrester
Guttene til Pia er erfarne matpakkelagere. De har smurt matpakker helt fra de gikk i første klasse.

 - Først med hjelp og veiledning fra mor og far. Deretter har de tatt ansvaret selv, forklarer Pia.

Hverdagen i firebarnsfamilien er hektisk. Pia er derfor nøye med ikke å legge lista for høyt, heller ikke når det kommer til matpakkene. 

 - Sjømatpakker lager vi som oftest av middagsrester. Har vi laks til middag lager jeg gjerne litt ekstra og bruker restene i wrap dagen etter. Har vi sushi en kveld pleier Brage på 12 år å spare et par biter som han tar med seg i matpakken neste dag. Og fiskekaker gjør seg godt på brødskiva, sier hun.