Suppe til hverdag og fest

Suppe til hverdag og fest

Det er godt å ha noe på repertoaret som alltid passer. Slik er det med suppe. Det er smakfullt, lettvint og næringsrik mat, som egner seg til alle anledninger.

På en kald høst- eller vinterkveld er det lite som varmer mer enn et suppemåltid med familie, venner eller naboer.

Finn din favorittOppskrifter på supper som varmer og smaker

Suppe som smart forrett 

Suppe er enkelt å tilberede, og kan varieres i det uendelige. Reker med gazpacho er en forrett som legger seg lett i magen, mens den litt kraftigere gresskar- og limesuppen med kamskjell drøyer hovedretten.

Imponer gjestene med denne gresskar- og limesuppen med kamskjell. Fotograf: Esten Borgos

Suppe som hovedrett 

Variasjonene og smakene er så mange at det er lett å imponere, også med suppe som hovedrett.

Server en deilig suppe med tørrfisk, bacon og chorizo sammen med en kraftig rødvin.

Hvis du har mange gjester er det supert med en oppskrift som mange kan like. Denne suppen med torsk og reker er en sikker vinner, og den er både enkel og rask å tilberede.

En annen suppe du kan prøve deg på er squashsuppe med laks. I denne suppen er det masse deilige ingredienser som piffer opp den milde laksen. Helt perfekt til vennemiddagen!

La barna være med 

Hvis du vil engasjere barn på kjøkkenet når du lager hverdagsmiddagen, er supper perfekte. La de små kokkene kutte og hakke ingrediensene til en fiskesuppe med reker eller til en suppe av sei, gulrot og ingefær.

Selvlaget mat smaker alltid best, og denne er også proppet full av nyttige vitaminer, mineraler og proteiner.

Suppe som turmat 

De fleste supper smaker minst like godt dagen etter, så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Da har du også suppe til søndagsturen. Ingenting slår en termos med varm og deilig currysuppe med torsk og reker. Du kan også ta suppen med på flaske og varme den i en kjele over bålet.

 

Grønnsakssuppe med reker, laks og torsk Fotograf: Fabian Bjørnstjerna