Å lage sunne og gode matpakker trenger ikke å ta lang tid, og det er flere helsemessige og smaksmessige fordeler med å velge sjømat i matpakken – både i skole, på jobb og på tur. Fisk er en god og ren proteinkilde, som fungerer som byggestoffer for musklene og øker metthetsfølelsen. Blodsukkeret holder seg stabilt, noe som igjen gir stabilt energinivå, økt konsentrasjon og mindre søtsug. Fet fisk som laks, sild eller makrell, gir gode omega-3-fettsyrer som stimulerer hukommelse, konsentrasjon og læring.
Sunne matpakketips med sjømat
En sunn og smakfull sjømatpakke kan hjelpe både små og store med å holde konsentrasjon og energinivå oppe gjennom dagen.
Gode tips til sjømatpakken
Å bruke sjømat i matpakken er enklere enn du tror. Her får du noen gode tips å ta med deg på veien:
- Bruk rester av fiskemiddagen til salat, på brødskive, i tortilla eller pitabrød
- Fiskekaker egner seg veldig godt i matpakken, på en brødskive, i tortilla eller skåret i terninger i salat
- Røkt laks, makrell i tomat og reker passer fint i matpakken
- Lag omelett med røkt laks eller rester fra fiskemiddagen
- Bruk gjerne grovt brød, grønnsaker og sunne dressinger til fisken
- Ha skåler med oppkuttede grønnsaker, dressing og ulike typer fisk i kjøleskapet, så er det enklere for hele familien å lage sin egen sunne sjømatpakke
Tips til sjømatlunsj
Ovnsstek for eksempel fiskefileter med sitron og urter på 175 grader i ca. 15 min, og vips så har du basisingrediens til lunsj med fisk! Du kan bruke fisken i salat, omelett, på brødskiva eller i wrap.