Asiatisk ørret med wokede grønnsaker

Asiatisk ørret med wokede grønnsaker

Denne oppskriften med ørret og wokgrønnsaker har et hint av asiatiske smaker. Retten er et fargekart på tallerkenen, og er like god som den er sunn. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 3,08333

Ingredienser

Antall porsjoner

Serveres med

Grønnsaker

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 130 °C.

  • Skjær ørret i porsjonsstykker og legg dem i en aluminiumsform. 

  • Pensle stykkene med solsikkeolje, og dryss over sukker, salt og pepper.

  • Bak i stekeovnen i 20 minutter.

  • Finhakk hvitløk, og skjær gulrot, vårløk, løk og sukkererter i tynne strimler.

  • Stek grønnsakene på høy varme i solsikkeolje i et par minutter, og dryss over sesamfrø.

  • Hell soyasaus og saften av lime over grønnsakene, og varm opp før servering.

Server ørret med wokgrønnsaker, byggris, grovhakket koriander og lime. 

Tips: Man kan få kjøpt ørretfilet ferdig oppstykket i aluminiumsform i dagligvarebutikker. 

Bra mat for kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Dette er mat full av næring, som er lett og frisk. Oppskriften inneholder masse sjømat, grønnsaker, og grove karbohydrater, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.