Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Blåskjell med asiatisk smak

Dersom du ønsker en asiatisk smak når du skal tilberede blåskjell kan du prøve denne oppskriften med chili, ingefær og sitrongress. Dette er en oppskrift som vekker smaksløkene!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.

  • Finhakk hvitløk, chili, ingefær, sitrongress og sjalottløk, og surr det i en kasserolle med smør.

  • Ha i blåskjellene og hell over kokosmelk og kremfløte.

  • Kok det i 2 minutter eller til skjellene åpner seg. Ta skjellene ut med en sleiv og ha dem over i en skål.

  • Kok ned kraften til den tykner noe, og sil den. Har du en stavmikser kan du mikse kraften litt luftig. 

  • Smak til med lime og ha over litt koriander.

Server blåskjellene med kraften over og brød ved siden.