Blåskjell med grønnsakssalsa

Blåskjell med grønnsakssalsa

Blåskjell med grønnsakssalsa gjør seg godt til både tapas og forrett. Visste du forresten at blåskjell inneholder masse jern og jod, næringsstoffer som begge er viktige for hjernen!

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 2

Ingredienser

Antall porsjoner

Grønnsakssalsa

Framgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.

  • Finhakk løk, stangselleri og purre, og ha i en kasserolle med smør og blåskjell.

  • Kok til blåskjellene åpner seg, ca. 3 minutter.

  • Løsne skjellmaten fra skjellet og legg den tilbake i det halve skjellet.

  • Legg disse på et flatt fat.

Grønnsakssalsa

  • Finhakk hvitløk, tomat, paprika og løk, og bland sammen med olivenolje.

  • Smak til med saften av lime, salt og pepper.

Fordel litt av grønnsakssalsaen over hvert av blåskjellene på fatet, og server.

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.