Blåskjell med øl

Blåskjell med øl

Det som er spennende med blåskjell er at man kan lage mange forskjellige smaksvarianter basert på en grunnoppskrift. I denne oppskriften tilsettes øl, noe som gir en fyldig smak.  

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,85

Ingredienser

Antall porsjoner

Serveres med

Framgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.

  • Kast skjell som ikke lukker seg.

  • Finhakk løk og selleri, og ha i en kasserolle med blåskjellene og vann.

  • Legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.

  • Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.

  • Sil kokekraften over i en annen kasserolle og tilsett øl, persille, timian og laurbærblad.

  • Kok opp og kok ut kullsyregassen i ølet.

  • Rør inn smør, og smak til med salt og pepper.

Hell sausen over blåskjellene, og server med brød.