Gå til hovedinnhold
Foto: Marius Fiskum
20-30 min

Moules frites

Blåskjell smaker utrolig godt og er i tillegg raskt å lage. Med hjemmelagde potetbåter og en rask aïoli blir retten fort en ny favoritt!

Ingredienser

Fremgangsmåte

Enkle potetbåter

  • Sett stekeovnen på 200 grader.
  • Kutt potet i båter, vend i litt matolje, hvitløk og timian.
  • Legg potetbåtene på stekebrett. Ha på salt og pepper etter egen smak.
  • Stek i 20-30 minutter til poteten er mør.

Aïoli

  • Finhakk hvitløk og ha alle ingrediensene i en bolle. Visp godt sammen.

Tilbered blåskjellene

  • Vask blåskjellene i kaldt vann, fjern ødelagte/skadde skjell.
  • Grovkutt sjalottløk, hvitløk og persille.
  • Varm smør og surr sjalottløk og hvitløk i noen sekunder.
  • Ha i blåskjell og hvitvin. Dekk til med lokk og damp i ett minutt eller til blåskjellene har åpnet seg. Kast de som ikke åpnet seg.
  • Vend inn hakket persille og server med potetbåtene og aioli.