Breiflabb med basilikum og safranrisotto

Breiflabb med basilikum og safranrisotto

Basilikumstekt breiflabb med safranrisotto er en smaksfull rett som passer til en hyggelig anledning. Dette er en eksklusiv oppskrift som er verd strevet.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Gi din vurdering 1 5 4

Ingredienser

Antall porsjoner

Risotto

Framgangsmåte

  • Hold breiflabbfileten hel, dryss med salt og pepper, og stek i olivenolje, smør og hakket basilikum.

  • Sett ned varmen, legg på lokk og stek videre til fileten så vidt er gjennomstekt.

  • Skjær fileten i serveringsstykker før servering.

Risotto

  • Ha safran i hvitvinen og la det få trekke litt.

  • Skjær tomat og sjampinjong i biter, og skjær vårløk i ringer.

  • Finhakk sjalottløk og surr myk i olivenolje.

  • Tilsett risottorisen og surr sammen i noen minutter.

  • Hell på hvitvinen, kok opp og kok inn all væske.

  • Ha i det meste av blåskjellkraften og kok til risen er mør, ca. 15 minutter. Spe med blåskjellkraft etter behov. Når risen er mør skal risottoen ha en litt løs grøtkonsistens. 

  • Stek de rå rekene forsiktig i litt olje og bland dem inn i risottoen sammen med tomat, sjampinjong og vårløk.

  • Rør inn erter og smør, og drypp litt olivenolje og saften av sitron over rett før servering.

Server breiflabb med risotto ved siden av, og med parmesan drysset over.

Tips: Om du ikke har rå reker kan du bruke kokte reker. De skal ikke stekes, men blandes rett i risottoen sammen med grønnsakene.