Breiflabb med fennikelsalat

Breiflabb med fennikelsalat

I denne fantastiske oppskriften serveres breiflabb med fennikelsalat, potetmos, Pernodsaus og rødbeter. Dette er en rett som vil imponere!

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Gi din vurdering 1 5 3,25

Ingredienser

Antall porsjoner

Fennel salad

Saus

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær breiflabben i porsjonsstykker, dryss over salt og pepper og brun lett i olivenolje.

  • Etterstek den i stekeovnen til den er så vidt gjennomstekt, ca. 5 minutter.

Fennikelsalat

  • Skjær fennikel i tynne strimler og legg dem i isvann så de blir sprø. 

  • Ta dem opp av isvannet like før servering, og la vannet renne godt av eller tørk dem i en salatslynge.

  • Rør sammen saften av sitron, olivenolje og finhakkede urter, og vend fennikelen inn i dressingen.

Potetmos

  • Skrell potet, kok møre i usaltet vann og hell vannet av. 

  • Kok opp melk, matfløte og smør, tilsett poteter og mos godt sammen til en jevn mos.

  • Smak til med salt og pepper, og rør inn hakket gressløk.

Saus

  • Finhakk løk og surr i olivenolje til den er myk. 

  • Hell på Pernod og hvitvin, og kok inn til det halve. 

  • Tilsett fiskekraft og kremfløte, og kok sausen til den har fyldig konsistens.

  • Smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Skrell og skjær rødbete i terninger og vend dem i varmt smør.

  • Smak til med salt og pepper.

Server breiflabben med fennikelsalat, potetmos, Pernodsaus og rødbeter.