Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Breiflabb med linser og persillepesto

Vil du imponere venner og familie ekstra med noe smakfullt og spennende, bør du prøve deg på denne oppskriften. Det er garantert ikke siste gang du lager den!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Temperer breiflabbkotelettene i 30 minutter og dryss over litt salt og pepper.
  • Stek breiflabbkotelettene i rapsolje på middels varme, i 2-3 minutter på hver side.

Linser

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili, press saften av lime, og riv squash med et grovt rivjern.
  • Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne og avkjøl.
  • Rist karve i en tørr stekepanne, og knus i en morter sammen med korianderfrø.
  • Skyll linser og la renne dem av seg.
  • Fres sjalottløk blank i olivenolje i en stekepanne.
  • Tilsett hvitløk og chili, og la det frese noen minutter til.
  • Ha i soltørkede tomater, pinjekjerner, karve, korianderfrø og linser.
  • Smak til med limesaft, og vend inn revet squash før servering.

Pesto

  • Grovhakk mandler og press saften av sitron.
  • Rist mandler i tørr stekepanne og avkjøl.
  • Kjør mandler, persille, hvitløk, olivenolje og sitronsaft til en jevn pesto i en blender, eller med en stavmikser.
  • Rør inn revet parmesan rett før servering.

Servering

  • Server breiflabbkoteletter med lune linser, pesto og limebåter.