Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20-30 min

Enkel jambalaya med breiflabb og reker

Jambalaya er en kreolsk risrett som stammer fra Sørstatene. Retten består av spennende smaker fra både det spanske og franske kjøkken. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær breiflabb i terninger på ca. 2 cm.
  • Finhakk løk og hvitløk, og skjær stangselleri og paprika i biter.
  • Fres løk, hvitløk, stangselleri og paprika i olivenolje til løken er blank, ca. 2 minutter.
  • Tilsett hakkede tomater og fres i 2-3 minutter til.
  • Ha i fiskebuljong, salt, pepper og kajennepepper, og gi det et oppkok.
  • Rør inn fisketerninger og ris, og la trekke til fisk og ris er ferdig, ca. 5 minutter.
  • Vend forsiktig inn reker rett før servering.
  • Server jambalaya med en frisk salat.