Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Grillet breiflabb med tandoorismak

Breiflabb er fast i fisken og dermed superenkel å grille! Mariner breiflabben i en tandoorimarinade, og server med tzatziki og grillede grønnsaker.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Varm grillen.
  • Skjær breiflabb i biter på ca. 3*3 cm.
  • Grovhakk koriander og bland det sammen med yoghurt.
  • Rør inn tandoori masala, gurkemeie og kajennepepper.
  • Vend inn breiflabb i marinaden og la den marinere i minst 15 minutter.
  • Tre breiflabbitene på grillspyd og pensle lett med olivenolje.
  • Grill breiflabbspydene på direkte varme og snu spydene når du kjenner at de løsner. La det grille i ca. 10-15 minutter til sammen.

Grønnsaksspyd

  • Kok potet i 10-15 minutter.
  • Skjær paprika og rødløk i store biter.
  • Tre potet og grønnsaker på grillspyd, og pensle med olivenolje.
  • Grill først på direkte varme i fem minutter og legg dem så over på indirekte varme i 10 minutter.

Tzatziki

  • Riv agurk, finhakk hvitløk og mynte, og press saften fra sitron.
  • Ha agurken i et kaffefilter og press forsiktig ut agurkvannet ved å trykke lett rundt filteret.
  • Bland sammen agurk, hvitløk, mynte og yoghurt, og smak til med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.
  • Server breiflabb med grønnsaksspyd og tzatziki.

Tips: Bruker du trespyd må disse ligge i vann i 30 minutter før du bruker dem.