Gå til hovedinnhold
Foto: Alf Børjesson
30-40 min

Spansk fiskegryte

Denne smaksrike fiskegryten innholder både blåskjell, breiflabb, sjøkreps og reker, og du trenger bare servere brød til. På spansk heter denne retten Zarzuela. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.

  • Skjær breiflabb i porsjonsstykker og rens sjøkreps.

  • Grovhakk løk, finhakk chili og surr i olivenolje på middels varme til løken er myk, ca. 5 minutter.

  • Tilsett hermetiske tomater og la alt surre 1-2 minutter.

  • Hell på vann og la det småkoke i 4-5 minutter.

  • Legg blåskjell og breiflabb i sausen og la det småkoke til alt er gjennomkokt og blåskjellene har åpnet seg. 

  • Smak til med salt og pepper. 

  • Legg rekene i suppen.

  • Rist hasselnøtter lett på en tørr stekepanne, og knus fint i en morter eller hurtigmikser med hvitløk, anisfrø og persille.

  • Tilsett litt vann sammen med blandingen, slik at det blir en puré.

  • Rør blandingen forsiktig i retten og smak til med salt og pepper om nødvendig.

Server gryten med brød til.