Gå til hovedinnhold
Foto: Alf Børjesson
30-40 min

Spansk fiskegryte med breiflabb

Denne smaksrike fiskegryten innholder både blåskjell, breiflabb, sjøkreps og reker, og du trenger bare servere brød til. På spansk heter denne retten Zarzuela.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
  • Skjær breiflabb i porsjonsstykker og rens sjøkreps.
  • Grovhakk løk, finhakk chili og surr i olivenolje på middels varme til løken er myk, ca. 5 minutter.
  • Tilsett hermetiske tomater og la alt surre 1-2 minutter.
  • Hell på vann og la det småkoke i 4-5 minutter.
  • Legg blåskjell og breiflabb i sausen og la det småkoke til alt er gjennomkokt og blåskjellene har åpnet seg.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Legg rekene i suppen.
  • Rist hasselnøtter lett på en tørr stekepanne, og knus fint i en morter eller hurtigmikser med hvitløk, anisfrø og persille.
  • Tilsett litt vann sammen med blandingen, slik at det blir en puré.
  • Rør blandingen forsiktig i retten og smak til med salt og pepper om nødvendig.
  • Server gryten med brød til.