Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Over 60 min

Spicy ramen med breiflabb og spisskål

Ramen kan varieres i det uendelige. Her har vi en spicy variant med breiflabb, spisskål, vårløk og chili. Start med nudlene, de tar lengst tid. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 120 °C.
  • Skjær breiflabb i tynne skiver og dryss lett med maisennamel over.
  • Stek breiflabben i rapsolje i 1 minutt på hver side, og sett til side.

Nudler

  • Dryss natron utover et bakepapir og bak i stekeovnen i 1 time.
  • Bland bakt natron med varmt vann til det er løst opp, tilsett kaldt vann og deretter mel.
  • Jobb deigen sammen til en knudrete deig og kna i 5 minutter.
  • Pakk deigen i plast og la den hvile på benken i 20 minutter.
  • Kna den i 5 minutter til, pakk i plast igjen og la den hvile 1 time i kjøleskapet.
  • Ta ut deigen og del den i 4 like store deler.
  • Rull hver porsjon på en pastamaskin. Begynn på bredeste tykkelse og jobb den inn, en etter en, til du når tykkelse 2. 
  • Skjær tynne nudler for hånd eller kjør igjennom pastakutteren som følger med pastarullen. Bruk godt med mel for å holde nudlene adskilt.
  • Kok nudlene i 2 minutter og 15 sekunder i usaltet vann.
  • Skyll nudlene i kaldt vann mens du rører godt rundt.
  • Dypp nudlene ett par sekunder i det kokende vannet igjen, før de plasseres i bollen.

Suppe

  • Ha vann, kombu og shiitake i en kasserolle og varm opp til 60 °C. La det trekke i 1 time på denne temperaturen og sil vannet slik at du sitter igjen med kraften.
  • Varm opp kraften til 95 °C,  tilsett bonitoflak og la det trekke i 1 minutt. Sil til du har en klar kraft.
  • Tilsett soyasaus og chili garlic paste.
  • Bland maisennamel med kaldt vann, rør godt sammen og hell over i den kokende suppen under konstant pisking.

Tilbehør

  • Kutt spisskål i strimler og kok i 2 minutter.
  • Finhakk chili og kutt vårløk i tynne skiver.
  • Legg nudler, spisskål og breiflabb i bunn av en suppeskål. Hell kokende suppe over og topp med vårløk og chili. Drypp litt sesamolje over.

Tips: Les mer her om hvor du kan få tak i ingrediensene. Lag gjerne større porsjoner med nudler og frys dem. Nudler i fryst tilstand skal kokes i 2 minutter og 30 sekunder.