Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Brosme i minestronesuppe

Minestronesuppe kan varieres med de grønnsakene og urtene man har tilgjengelige, samt pasta. I denne oppskriften har vi brukt brosme og pesto i tillegg.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær brosme i serveringsstykker.
  • Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en kasserolle.
  • Ha i brosmestykkene, skru av varmen og la det trekke til fisken så vidt begynner å flake seg ca. 6 minutter. Vannet skal ikke koke opp, men holde seg like under kokepunktet.

Suppe

  • Grovhakk løk, og finhakk hvitløk, persille og gressløk.
  • Skjær grønnsakene i like store terninger, ca. 0,5 cm store.
  • Varm olivenolje i en kasserolle, og fres løk og hvitløk blank.
  • Tilsett kyllingbuljong og kok opp.
  • Ha i potetterninger og makaroni, og la det koke i 8 minutter.
  • Tilsett resten av grønnsakene og bønner, og la det koke i 4 minutter.
  • Smak til med salt og pepper, og ha i persille og gressløk rett før servering.

Pesto

  • Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne og avkjøl.
  • Kjør pinjekjerner, basilikum, hvitløk, parmesan, olivenolje og sitronsaft glatt i en blender eller med en stavmikser.
  • Smak til med salt og pepper, og spe på med mer olivenolje dersom du ønsker en bløtere konsistens.

Servering

  • Hell minestronesuppe i dype tallerkener og ha fisken på toppen. Ha en skje pesto over hvert fiskestykke.