Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
40-50 min

Hummer med estragonsmør og potetpuré

Hummer er en fantastisk råvare. Ved å steke og ovnsbake den i estragonsmør vil du få et saftig og smakfullt hummerkjøtt. Dette er en oppskrift du sent vil glemme.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Ta tak inntil klofestet og vri klørne av hummeren.

  • Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet.

  • Finhakk estragon, og bland sammen med romtemperert smør, salt og pepper.

  • Fordel estragonsmøret over halekjøttet på hummeren.

  • Varm en tørr stekepanne, og stek hummeren med skallet ned i 3-4 minutter på middels varme.

  • Ha hummerhalvdelene over i en smurt, ildfast form med skallet ned, og stek midt i stekeovnen i 3 minutter.

  • Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen.

  • Rens halekjøttet fra skallet. 

Potetpuré

  • Skrell potet, skjær i biter og kok møre i usaltet vann.

  • Hell av kokevannet og la potetene dampe av seg uten lokk, slik at de blir tørre på overflaten.

  • Mos potetene, og rør inn smeltet smør og fløte. Pisk til du får en jevn og luftig puré.

  • Smak til med salt og pepper.

Syltede grønnsaker

  • Skjær lange, tynne strimler av gulrot, gjerne med en mandolin hvis du har.

  • Skjær purreløk i strimler.

  • Kok opp vann, eddik og sukker.

  • Tilsett gulrot og purre, og la det trekke i 5 minutter. Sil av laken når det er ferdig.

Server hummer med potetpurè og syltede grønnsaker. 

Tips: Ta gjerne vare på hummerklørne og bruk dem i en annen rett. Hummerskallet kan du bruke til å lage hummerolje.