Hysepinner med syrlig kinakål

Hysepinner med syrlig kinakål

Middag som er enkelt, smakfullt og sunt er enklere enn du tror. Oppskriften inneholder ingredienser fulle av viktige næringsstoffer som jod, folat og vegetabilsk jern. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 4,33333

Ingredienser

Antall porsjoner

Kålsalat

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175 °C.

  • Skjær hysen i strimler.

  • Pisk egg og ha det i en dyp tallerken.

  • Bland sammen malte mandler, salt og pepper, og ha det i en dyp tallerken.

  • Vend hysestrimlene i egg og deretter i mandelblandingen. Legg dem på en stekebrett dekket med bakepapir.

  • Bak fiskepinnene i stekeovnen i ca. 25 minutter. Vend dem gjerne over på andre siden etter halve steketiden er gått.

Kålsalat

  • Skjær kinakål i små biter, riv ingefær og finhakk persille.

  • Ha kinakål i en kasserolle, hell på appelsinjuice og bland inn ingefær og sukker.

  • Kok opp og la det småkoke til kinakålen er mør, ca. 10 minutter.

  • Rør inn smør og smak til med salt, pepper og persille.

Server hysepinner med kål og byggris, og topp gjerne med persille.

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.