Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Hysepinner med syrlig kinakål

Middag som er enkelt, smakfullt og sunt er enklere enn du tror. Oppskriften inneholder ingredienser fulle av viktige næringsstoffer som jod, folat og vegetabilsk jern. 

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175 °C.

  • Skjær hysen i strimler.

  • Pisk egg og ha det i en dyp tallerken.

  • Bland sammen malte mandler, salt og pepper, og ha det i en dyp tallerken.

  • Vend hysestrimlene i egg og deretter i mandelblandingen. Legg dem på en stekebrett dekket med bakepapir.

  • Bak fiskepinnene i stekeovnen i ca. 25 minutter. Vend dem gjerne over på andre siden etter halve steketiden er gått.

Kålsalat

  • Skjær kinakål i små biter, riv ingefær og finhakk persille.

  • Ha kinakål i en kasserolle, hell på appelsinjuice og bland inn ingefær og sukker.

  • Kok opp og la det småkoke til kinakålen er mør, ca. 10 minutter.

  • Rør inn smør og smak til med salt, pepper og persille.

Server hysepinner med kål og byggris, og topp gjerne med persille.