Hysepinner med syrlig kinakål
Middag som er enkelt, smakfullt og sunt er enklere enn du tror. Oppskriften inneholder ingredienser fulle av viktige næringsstoffer som jod, folat og vegetabilsk jern.
Fremgangsmåte
-
Sett stekeovnen på 175 °C.
-
Skjær hysen i strimler.
-
Pisk egg og ha det i en dyp tallerken.
-
Bland sammen malte mandler, salt og pepper, og ha det i en dyp tallerken.
-
Vend hysestrimlene i egg og deretter i mandelblandingen. Legg dem på en stekebrett dekket med bakepapir.
-
Bak fiskepinnene i stekeovnen i ca. 25 minutter. Vend dem gjerne over på andre siden etter halve steketiden er gått.
Kålsalat
-
Skjær kinakål i små biter, riv ingefær og finhakk persille.
-
Ha kinakål i en kasserolle, hell på appelsinjuice og bland inn ingefær og sukker.
-
Kok opp og la det småkoke til kinakålen er mør, ca. 10 minutter.
-
Rør inn smør og smak til med salt, pepper og persille.
Server hysepinner med kål og byggris, og topp gjerne med persille.