Nøttestekt hyse med rødbeter og kål

Nøttestekt hyse med rødbeter og kål

Nøttestekt hyse med rødbeter og kål er ikke bare godt men utrolig næringsrikt. Oppskriften er rik på jod og folat som har beviste effekter på hjernen.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 2,5

Ingredienser

Antall porsjoner

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær hyse i serveringsstykker og pensle dem med olivenolje.

  • Finhakk valnøtter, og bland inn salt og pepper.

  • Vend hysestykkene i nøtteblandingen og legg dem i en smurt, ildfast form.

  • Bak i stekeovnen i 10-12 minutter.

Tilbehør

  • Skrell og skjær rødbeter i biter. Bruk gjerne engangshansker og matpapir på fjøla, da rødbeter farger av.

  • Kok dem møre i vann, eddik og sukker i ca. 30 minutter, avhengig av størrelsen på bitene. Vannet skal dekke rødbetene

  • Hell av vannet og la det damptørke litt.

  • Bland olivenolje, grovhakket timian og pepper og vend røbetene inn i blandingen.

  • Skjær kål i strimler og stek den mør olivenolje.

  • Smak til med salt og pepper.  

Server nøttebakt hyse med rødbeter og kål. Pynt gjerne med timian. 

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.