Ishavsrøye med rekesaus

Ishavsrøye med rekesaus

Dette er oppskriften på stekt ishavsrøye med en fantastisk hjemmelaget rekesaus. Sausen lages på rekeskall, og som tilbehør serverer du kokte poteter og brokkolini.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 2,7500025

Ingredienser

Antall porsjoner

Saus

Serveres med

Framgangsmåte

  • Fjern bein fra filetene og skrap skinnet godt.

  • Skyll filetene i kaldt vann og tørk dem godt med tørkepapir.

  • Dryss salt og pepper på kjøttsiden av filetene og la ligge i ca. 5 minutter.

  • Stek filetene med skinnsiden ned i smør til det er brunt og sprøtt, ca. 3 minutter.

  • Snu filetene og stek i 2 minutt på den andre siden.

Saus

  • Rens reker og surr rekeskallet i olje til det dufter kraftig.

  • Tilsett hvitvin, vann og pepperkorn, og finhakket persille. 

  • La kraften småkoke uten lokk i ca. 20 minutter.

  • Sil kraften og kok den inn til det halve.

  • Tilsett kremfløte og kok sausen inn til det halve igjen.

  • Smak sausen til med kajennepepper og salt.

  • Varm rekene i sausen like før servering.

Server ishavsrøye med rekesaus, kokte poteter og brokkolini ved siden av.