Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Over 60 min

Kryddergravet ishavsrøye med avokadosaus

Her er en ny variant av gravet ishavsrøye. I denne oppskriften bruker du spennende krydder og en smakfull avokadosaus. Denne retten må prøves!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Rist pepper, kardemomme, szechuanpepper og stjerneanis i en varm, tørr stekepanne i ca. 5 minutter. Avkjøl og mal med en krydderkvern.

  • Tilsett salt og sukker i krydderblandingen.

  • Legg halvparten av ishavsrøyen med skinnsiden ned i en form, og ha over halvparten av krydderblandingen.

  • Legg resten av ishavsrøyen over der igjen med kjøttsiden ned, og ha resten av krydderblandingen over.

  • Dekk med plastfolie og legg lett press på.

  • Sett filetene kjølig i 2 døgn, snu dem et par ganger i løpet av den tiden.

Avokadosaus

  • Ta avokadokjøttet ut av skallet og mos det fint sammen med limesaft og vann.

  • Ha i finhakket hvitløk, chili og korianderblader. 

  • Smak til med salt og pepper.

Skjær ishavsrøye i tynne skiver og server på et fat med avokadosaus og salat.