Langtidsbakt ishavsrøye med asiatisk agurksalat

Langtidsbakt ishavsrøye med asiatisk agurksalat

Inspirert av asiatisk matkultur lager vi soyamarinert ishavsrøye med agurksalat. Soyasausen vil delvis karamellisere fisken og gi en anelse røykt smak.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,5

Ingredienser

Antall porsjoner

agurksalat

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 50 °C.

  • Fjern bein fra filetene, skyll i kaldt vann og tørk godt med tørkepapir.

  • Legg filetene med skinnsiden ned i en smurt ildfast form. 

  • Ha revet sitronskall og soyasaus over fisken og bak i stekeovnen i 1 time.

Agurksalat

  • Skrell agurk og del i to på langs.

  • Skrap ut innmaten av agurken med en skje, del den i 5-6 cm lange biter og videre i små staver.

  • Finhakk hvitløk og koriander, og bland med limesaft, sesamolje, soyasaus, sukker og olivenolje.

  • Vend agurkstavene i marinaden rett før servering.

Server ishavsrøyen med agurksalat og brød ved siden av.