Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
50-60 min

Nøttepanert ishavsrøye med potet- og pepperrotgrateng

Denne oppskriften er en herlig harmoni av smaker. Stekt ishavsrøye har en potetgrateng der pepperrot spisser smaken, og en frisk salat som runder det hele perfekt av.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Fjern bein fra filetene, skyll i kaldt vann og tørk godt med tørkepapir.

  • Bland sammen hvetemel, salt og pepper i en skål, pisk sammen egg i en annen skål, og ha finhakkede hasselnøtter i en tredje skål.

  • Legg ishavsrøyefiletene med skinnsiden ned først i melblandingen, så i egg og så i hasselnøtter.

  • Stek filetene i stekepanne med olje og smør på middels sterk varme med skinnsiden ned til nøttene er gylne, ca. 2 minutter. 

Potet- og pepperrotgrateng

  • Skrell og skjær potet og søtpotet i tynne skiver.

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk, og surr i smør til de er myke og blanke.

  • Rør inn kremfløte og kok opp. 

  • Tilsett potetskivene og kok i et par minutter, rør forsiktig til sausen tykner.

  • Rør inn dijonsennep, revet pepperrot og salt, og smak til med pepper.

  • Hell blandingen over i en smurt ildfast form.

  • Stek gratengen i stekeovnen til poteten er mør, ca. 30 minutter.

  • La gratengen hvile noen minutter før servering.

Salat

  • Skjær isbergsalaten til tynne strimler.

  • Bland kulturmelk, eddik, sukker, sitronsaft og salt. 

  • Ha kulturmelken over salaten rett før servering.

Server stekt ishavsrøye med potet- og pepperrotgrateng og salat ved siden av.