Ovnsbakt ishavsrøye med dijonhollandaise
Sausen setter som kjent prikken over i-en, og i denne oppskriften får du ikke mindre enn to deilige sauser. Ovnsbakt ishavsrøye tilberedt på denne måten er festmåltid.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 °C.
Fjern bein fra fileten, skyll i kaldt vann og tørk godt med tørkepapir.
Dryss salt og pepper på kjøttsiden og legg fisken på et stekebrett smurt med olje med skinnsiden ned.
Stek i stekeovnen ca. 5 minutter.
Hollandaise
Smelt smør og hold det middels varmt. Om det blir for varmt kan sausen skille seg.
Pisk eggeplomme, sitronsaft og dijonsennep over vannbad til det skummer.
Spe forsiktig med smøret mens du pisker kraftig.
Blir sausen litt tykk kan den tynnes ut med et par dråper kaldt vann.
Smak til med salt og pepper.
Balsamicosirup
Bland balsamicoeddik, rødvin og sukker i en kasserolle og kok opp.
Kok inn væsken ved lav varme til det er igjen ca. to tredeler.
Sukkererter
Kok opp vann med salt, og kok sukkererter i 1 minutt.
Rist sesamfrø på en tørr stekepanne i noen minutter og legg til side.
Surr sukkererter i olivenolje i et par minutter og smak til med salt og pepper.
Vend inn ristede sesamfrø rett før servering.
Server ovnsbakt ishavsrøye med dijonhollandaise, balsamicosirup og sukkererter.