Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
40-50 min

Stekt ishavsrøye med chilihonning

Ishavsrøye er en fisk som passer til spennende retter. Her er den penslet med en smakfull marinade, og servert med ingefærrelish og en risblanding.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Fjern bein fra ishavsrøyefiletene, skyll dem i kaldt vann og tørk med tørkepapir.

  • Pensle filetene med sesamolje, og dryss over salt og pepper.

Relish

  • Finhakk rødløk og ananas, og riv ingefær.

  • Bland sammen ingrediensene til relishen, og la den stå og trekke i 30 minutter før servering.

Marinade

  • Finhakk chili, press saften av appelsin og bland med resten av ingrediensene til marinaden.

  • Varm opp marinaden og rør til honningen er smeltet. Sett til side.

  • Stek ishavsrøyefiletene i olje med skinnsiden ned i ca. 2 minutter.

  • Pensle kjøttsiden av filetene med marinaden, snu dem og stek i ca. 30 sekunder på den andre siden. 

Server ishavsrøye med ingefærrelish og en blanding av jasminris og villris ved siden av.