Gå til hovedinnhold
Foto: Norges sjømatråd
30-40 min

Gresskarsuppe med kamskjell

Prøv denne smakfulle gresskarsuppen servert med stekt kamskjell. Suppen kan serveres både som forrett og hovedrett.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.

  • Skjær toppen av gresskaret og hul ut kjøttet. Skjær det i terninger.

  • Grovhakk løk og hvitløk, og fres i smør i en kasserolle.

  • Tilsett gresskar, melk og hønsebuljong.

  • La suppen koke i ca. 10-15 minutter.

  • Rør inn halvparten av crème fraîche.

  • Smak til med chilipasta, limesaft og salt, og la suppen koke opp.

  • Kjør suppen jevn og glatt med foodprosessor eller stavmikser.

  • Sil suppen og ha den tilbake i kasserollen.

  • Stek kamskjell gylne i smør, ca. 30 sekunder på hver side, og ha i suppen.

Server suppen med resten av créme fraîche og brød ved siden av.