Gå til hovedinnhold
Over 60 min

Kamskjell med chili, hvitløk og asparges

I denne oppskriften får stekte kamskjell en sprek smak av chili og hvitløk. Sesongens milde asparges er perfekt tilbehør. Dette smaker godt - og ser lekkert ut.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.

  • Kok opp vann med litt sukker og salt.

  • Legg i asparges og la dem koke i ca. 1-2 minutter.

Marinade

  • Finhakk chili og hvitløk, og rør sammen med solsikkeolje og vann.

  • La kamskjellene ligge i marinaden minst 1 time.

  • Ta kamskjellene opp av marinaden og la dem renne av seg på tørkepapir. Ta vare på marinaden til du skal lage saus.

  • Stek kamskjellene raskt i stekepanne eller på grill, ca. 30 sekunder på hver side.

Saus

  • Hell marinaden over i en liten kasserolle og kok den inn til det halve.

  • Tilsett matfløte og la den koke litt. 

  • Pisk smør inn rett før servering og smak til med salt og pepper.

Server stekte kamskjell med saus over, og asparges og salat ved siden av.