Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20 min

Kamskjell med grønn ertesuppe og asparges

Kamskjell kan brukes til så mangt. Med en grønn ertesuppe og asparges har du oppskriften på et gourmetmåltid som imponerer. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.

  • Tørk kamskjelle godt, og dryss over salt og pepper.

  • Varm opp en stekepanne og stek kamskjellene på middels varme i rapsolje, i ca. 2 minutter på hver side. Legg dem på en tallerken.

  • Skjær asparges i 6 like store deler og stek dem i stekepannen i 3-4 minutter uten at den vaskes først.

Ertesuppe

  • Finhakk gressløk.

  • Kok opp helmelk og smør, ha i erter og la det koke i 5-7 minutter.

  • Tilsett gressløk og kjør det glatt med stavmikser eller i blender.

  • Smak til med salt og pepper.

Server ertesuppen i varme tallerkener, og ha i kamskjell og asparges. Drypp gjerne litt olivenolje over suppen.