Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer Hensley
50-60 min

Bacalao à Lagareiro med knuste poteter

Prøv denne tradisjonelle portugisiske klippfiskretten med knuste poteter og grønnsaker.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Legg klippfisken på et brett, hell over halvparten av olivenoljen og topp bitene med hvitløksfedd og laurbærblad.  
  • Sett brettet i ovnen på 220 grader i 15-20 minutter.  
  • Ha over litt olivenolje underveis så den holder seg saftig og får en fin farge.

Knuste poteter

  • Kok småpotet med skall i 10 minutter.
  • Bruk hånden eller en flat gjenstand og press potetene flate slik at skallet brister og de tar opp den gode smaken.
  • Stek potetene ferdig i en panne med løk og hvitløk.

Frest spinat 

  • Fres strimlet sjalottløk og chili i olivenolje.  
  • Tilsett spinat og salt og fres i ca. 40 sekunder.
  • Ha litt sitronsaft, revet ingefær og hakket koriander over.