Gå til hovedinnhold
Foto: Nuno Correia
20 min

Bacalhau à Brás

Prøv denne klassiske portugisiske bacalaoen! En god middagsrett med oliven, løk og potet, og selvfølgelig er klippfisken stjerna i retten.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Trekk den ferdig utvannede klippfisken i noen minutter.
  • Kjøl ned fisken, fjern skinn og bein og del den i biter med fingrene.
  • Skjær potetene i tynne strimler og stek i varm olje. La hvile på papihåndkle og sett til side.
  • Hakk hvitløken, skjær løken i halvmåner og fres dette blankt i olivenolje.
  • Tilsett klippfisken, bland godt og fjern fra varmen.
  • Tilsett potetstrimlene og bland godt.
  • Pisk eggene krydret med salt og pepper og tilsett dette til blandingen av fisk, løk og poteter.
  • Sett tilbake til varmen, rør hele tiden til eggene begynner å stivne. Ta av varmen.
  • Server med et dryss av hakket persille og pyntet med svarte oliven.