Brasiliansk bacalao

Brasiliansk bacalao

Bacalhau da Mama Rose er en brasiliansk julerett med norsk klippfisk. Denne retten passer godt å servere til søndagsgjestene eller til en fin familiemiddag.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 4,1

Ingredienser

Antall porsjoner

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær klippfisk i serveringsstykker.

  • Kok potet møre i usaltet vann.

  • Skjær paprika i strimler, løk i skiver og finhakk hvitløk.

  • Stek løk og hvitløk i olivenolje til løken er myk, og legg i en ildfast form.

  • Stek klippfiskstykkene gylne i olivenolje og legg dem i formen sammen med løken.

  • Surr paprikastrimlene i olivenolje ca. 1 minutt.

  • Legg paprika og sorte oliven rundt fisken, og drypp litt olivenolje over.

  • Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i stekeovnen i ca. 5 minutter.

  • Skrell og skjær potet i skiver, og stek dem gylne i stekepannen med litt olivenolje.

Server klippfisken med stekte poteter.