Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20-30 min

Gratinerte nachos med klippfisk

Nachos er enkelt å lage siden den krever lite forarbeid, og ikke så lang tid i stekeovnen. Om det er mange til bords kan denne oppskriften lett dobles.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær klippfisken i strimler.

  • Finhakk hvitløk og skjær chili i tynne strimler.

  • Surr hvitløk og chili i olje, tilsett klippfisk og surr dette videre til væsken er fordampet.

  • Fordel nachochips i en ildfast form og ha over klippfisk, chili og hvitløk.

  • Dryss over revet ost og gratiner i stekeovnen i ca. 7 minutter.

Salat

  • Skjær paprika og rødløk i strimler, og skjær cherrytomater i skiver.

  • Bland sammen ingrediensene til salaten.

Dressing

  • Bland sammen lettrømme, saften av sitron og sukker. 

  • Smak den eventuelt til med litt mer sitronsaft og sukker.

Server nachos med salaten og dressingen.