Grillet klippfisk med brokkolisalat
Klippfisk på grillen er utrolig enkelt og smakfullt. Server grillet klippfisk sammen med den populære brokkolisalaten for det perfekte sommermåltidet.
Fremgangsmåte
Varm grillen.
Legg klippfisk på grillen med skinnsiden ned og grill i 3-4 minutter på sterk varme.
Pensle siden som vender opp med marinaden og la fisken ligge på indirekte varme i 4-5 minutter, til det pipler væske fra siden og fileten begynner å flake seg.
Marinade
Finhakk chili, og riv skallet og press saften av sitron.
Bland chili, sitronskall- og saft, olivenolje og sesamolje godt sammen.
Salat
Del brokkoli i små buketter og finhakk rødløk.
Bland brokkoli, rødløk og rosiner sammen i en stor skål.
Lag en dressing av å blande sammen majones, honning og hvitvinseddik.
Vend dressingen i salaten, og smak til med salt og pepper.
Tilbehør
Kok potet møre med skallet på i lettsaltet vann, 15-20 minutter.
Tre dem på et grillspyd og pensle med litt olivenolje.
Grill potetspydene raskt på grillen slik at dem får en liten grillsmak.
Tips: Start med marinaden, slik at den er klar til pensling når fisken skal grilles.