Gå til hovedinnhold
Photo: Norwegian Seafood Council
20-40 min

Grillet klippfisk med brokkolisalat

Klippfisk på grillen er utrolig enkelt og smakfullt. Server grillet klippfisk sammen med den populære brokkolisalaten for det perfekte sommermåltidet. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Varm grillen.

  • Legg klippfisk på grillen med skinnsiden ned og grill i 3-4 minutter på sterk varme.

  • Pensle siden som vender opp med marinaden og la fisken ligge på indirekte varme i 4-5 minutter, til det pipler væske fra siden og fileten begynner å flake seg.

Marinade

  • Finhakk chili, og riv skallet og press saften av sitron.

  • Bland chili, sitronskall- og saft, olivenolje og sesamolje godt sammen.

Salat

  • Del brokkoli i små buketter og finhakk rødløk.

  • Bland brokkoli, rødløk og rosiner sammen i en stor skål.

  • Lag en dressing av å blande sammen majones, honning og hvitvinseddik.

  • Vend dressingen i salaten, og smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Kok potet møre med skallet på i lettsaltet vann, 15-20 minutter.

  • Tre dem på et grillspyd og pensle med litt olivenolje.

  • Grill potetspydene raskt på grillen slik at dem får en liten grillsmak.

Tips: Start med marinaden, slik at den er klar til pensling når fisken skal grilles.