Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Grillet klippfisk med erterpuré

Klippfisk er nydelig på grillen! Start med marinaden og tilbehøret, for klippfisken grilles ferdig på 1-2-3.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Finhakk urtene og bland alle ingrediensene til marinaden sammen.
  • Varm grillen.
  • Legg klippfisk på grillen med skinnsiden ned og grill i 3-4 minutter på sterk varme.
  • Pensle siden som vender opp med marinaden og la fisken ligge på indirekte varme i 4-5 minutter, til det pipler væske fra siden og fileten begynner å flake seg.

Erterpure

  • Kok erter møre i lettsaltet vann, ca. 4 minutter.
  • Hell av kokevannet og la ertene avkjøle litt.
  • Varm matfløte til kokepunktet.
  • Ha erter og mynte i en kjøkkenmaskin og kjør til en puré, og spe på med fløte mens maskinen går.
  • Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Tilbehør

  • Pensle cherrytomater med olivenolje, og legg dem på grillen til de blir lune og søte.
  • Server grillet klippfisk med ertepuré, cherrytomater og kokt potet.