Iselin's bacalao

Iselin's bacalao

Sett bacalao på festmenyen og ta den til nye høyder med soyasmørsaus og chorizopølse.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 1,5

Ingredienser

Antall porsjoner

Grønnsaker

Soyasmørsaus

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær klippfisk i porsjonsstykker og legg dem i en ildfast form.

  • Grovhakk timian og dryss det over fisken, sammen med pepper og olivenolje.

  • Bak klippfisken i stekeovnen til den flaker seg ved et lett trykk, ca. 20 minutter.  

Potetmos

  • Skrell potet og kok den mør i lettsaltet vann, ca. 20 minutter.

  • Smelt smør og bland sammen med melk.

  • Mos potet mens du sper på smørblandingen, til mosen har en jevn konsistens.

  • Smak til med malt muskatnøtt og salt.

Grønnsaker

  • Skjær paprika i tynne strimler.

  • Fres paprika og aspargesbønner kjapt i olivenolje, i ca. 2 minutter.

Soyasmørsaus

  • Finhakk sjalottløk, ingefær og gressløk, og press saften av sitron.

  • Bland sjalottløk, ingefær og soyasaus sammen i en skål.

  • Smelt smør i en kasserolle og la det koke til det skummer opp. Rist i kasserollen mens det koker.

  • Rør rundt med en tresleiv til smøret er ferdig brunet. Det er ferdig når det begynner å lukte nøtteaktig.

  • Sil smøret over i soyasausblandingen, og ha i gressløk og sitronsaft.

Tilbehør

  • Skjær chorizopølse i terninger.

Server klippfisken med potetmos, grønnsaker, saus og chorizopølse.