Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Klippfisk à la saltimbocca

Saltimbocca lages opprinnelig med oksekjøtt og skinke, med salvie festet på toppen. Med denne oppskriften lager du en norsk variant med råvarene klippfisk og fenalår.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær klippfisk i porsjonsstykker og tørk dem med tørkepapir.

  • Legg en skive fenalår og en stilk salvie på toppen av hvert fiskestykke, og fest med tannpinner.

  • Pensle undersiden av klippfiskstykkene med olje og stek på middels varm grill til de er så vidt gjennomstekt, ca. 4 minutter.

Polenta

  • Lag polenta etter anvisning på pakken.

  • Rør inn revet ost og smør, og fyll grøten i en liten form. 

  • La formen stå kjølig til grøten blir helt stiv, og skjær den i jevne stykker.

  • Pensle polentastykkene med olje og grill dem ca. 1 minutt på hver side.

Server klippfisk med polenta og salat ved siden av.